Nyári termesztésre való, júliustól szeptemberig vethetjük.
A pakcsoj méltatlanul mellőzött zöldségféle Európában. A Távol-Keleten két évezrede termesztik különböző fajtáit, melyek sokkal igénytelenebbek, mint a széles körben ismert kínai kel (Brassica pekinensis) típusai. Vannak törpe fajták, melyek már 25-30 nap után kifejlődnek. Levélnyelük lehet fehér vagy zöld, állaguk ropogós, nyersen vagy salátákban, párolva vagy wokban elkészítve szokták tálalni. Levéllemezét pedig zöldsalátaként vagy spenótként elkészítve is felhasználhatjuk. A törpe, ún. „Kanton” típusokat egészben párolva, köretként is fogyasztják. Sokak szerint legízletesebbek a zöld, vékony levélnyelű „Sanghaj” típusok. Termesztésük egyszerű, de vigyázzunk, hogy túl korán ne vessük el, mert a fiatal korban a hideg hatására felmagzik. Szabadföldbe inkább csak április közepétől vessük, de ha türelmetlenek vagyunk, neveljünk palántát. Nyári termesztésre melegtűrő fajtát válasszunk. Ne várjunk sokat a szürettel, a 6-7 leveles pakcsojokat szedjük le és használjuk fel.
Vélemények
Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.