Üdvözöljük megújult webáruházunkban! Belépés / RegisztrációKosár : 0 Ft

0
Még nem tettél semmit a kosárba
Termék frissítés

Növényeinkegzotikus növények stúdiója

Szavannák rózsája (Senecio coccineiflorus)

Gumós gyökérszukkulens növény. Vízraktározó szövetet tartalmazó gyökérgumói mell

#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág

Különleges Trópusi tájak egzotikus virágai az Egzotikus Növények Stúdiójától: Szavannák rózsája (Senecio coccineiflorus)


Gumós gyökérszukkulens növény. Vízraktározó szövetet tartalmazó gyökérgumói mellett még a szára és a levele is pozsgás. Egyre növekvő gumójából eredő hajtásai kígyószerűen tekeregnek. Tavasztól - őszig ontja tűzpiros virágait.

Szavannák rózsája (Senecio coccineiflorusi)

A pozsgás növények egy része vaskos karógyökerében vagy gyökérgumóiban tárolja a nedvessége. A talaj mélyében rejtőző vízraktározó szerv kevés vizet veszít a párologtatással, védettebb az állatokkal és a pusztító tüzekkel szemben is.

Egyes pozsgások. mint a Seneciok és a Ceropegiák közvetlenül a talaj felszíne alatt, az anyanövény közelében számos gumót fejlesztenek a gyökerükön. Ezeket óvatosan le lehet választani, vagy éles késsel levágni és önállóan tovább nevelni. Ültetésig várjunk néhány napot hogy a vágás-felszíneken elkezdődjék a hegesedés. Akkor tegyük cserépbe, ha az új hajtás kezd a gumón kifejlődni; melegben azonnal elültethetjük.

Tisztítsuk meg a talaj felszínét és egy gumó közelében óvatosan ássuk fel a földet Tiszta, éles késsel vágjuk le a gumót és emeljük k a cserépből. Ha már kialakultak rajta a gyökerek és a hajtás, óvatosan bánjunk vele. A hegszövet (kallusz) képződéséig a gumót tartsuk meleg, száraz helyen. Ha már vannak gyökerei, akkor ültessük kaktuszfölddel töltött cserépbe. (Ha még nincsenek gyökerek, akkor 2/3 részig talajjal és a tetején 1/3 rész durva szemű folyami homokkal töltött cserépbe ültessük.) Takarjuk a talaj felszínét mosott folyami homokkal. Címkézzük fel a cserepet, tegyük a növényt igényeinek megfelelő árnyékos vagy félárnyékos, világos helyre, 18 oC-ra. Várjunk néhány napot és csak utána locsoljunk, de akkor is takarékosan.Egzotikus növények a világ minden tájáról. Közel ezer féle egzotikus növényt kínálunk webáruházunkban. Magok, gumók, egy, ill. több éves növények. Látogasson el oldalunkra!

https://www.egzotikusnovenyek.hu/hu/tropusi-tajak-egzotikus-viragai/szavannak-rozsaja-senecio-coccineiflorus-1eves-egz084-detail
#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág
egzotikus növények, virágok Trópusi tájak egzotikus virágai Szavannák rózsája (Senecio coccineiflorus)

Senecio tropaeolifolius (Rücsköstörzsű senecio)

A Dél-Afrikai Karroo- és Namíb-sivatagból származik ez a nagyon bizarr formájú p

#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág

Különleges Trópusi tájak egzotikus virágai az Egzotikus Növények Stúdiójától: Senecio tropaeolifolius (Rücsköstörzsű senecio)


A Dél-Afrikai Karroo- és Namíb-sivatagból származik ez a nagyon bizarr formájú pozsgás növény. Levelei vastagok, víz tárolására alkalmasak, formára a borostyán leveleire hasonlítanak. Szárának különleges, bütykös kinézetét szabálytalan kidudorodások adják, amelyek a vastag, pozsgás szárat körkörösen borítják, mintha az egész törzs formátlan gömbökből állna össze. Tél elején hozza sárga virágait, amelyeket barna foltok díszítenek. Bonsainak is alkalmas.

Mesés virágok a trópusokról. Tekintse meg egzotikus növény kínálatunkat, melyben számtalan lenyűgöző ritkaságot találhat.

https://www.egzotikusnovenyek.hu/hu/tropusi-tajak-egzotikus-viragai/senecio-tropaeolifolius-rucskostorzsu-senecio-3eves-egz080-detail
#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág
egzotikus növények, virágok Trópusi tájak egzotikus virágai Senecio tropaeolifolius (Rücsköstörzsű senecio)

Scilla violacea (Díszes levelű csillagvirág)

Afrika trópusi területeiről származik. Leveleik díszesek, örökzöldek, szinesek é

#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág

Különleges Trópusi tájak egzotikus virágai az Egzotikus Növények Stúdiójától: Scilla violacea (Díszes levelű csillagvirág)


Afrika trópusi területeiről származik. Leveleik díszesek, örökzöldek, szinesek és hosszúkásak, felül zöldek, lilásbordó pettyesek, fonákjukon bíborvörösek. Évente rendszeresen, vagy folyamatosan virágzik. Fehér virágai fürtvirágzatban nyílnak. Ez is hagymás növény.

Hazája Dél-Afrika, 10—15 cm magas. Fény- és vízigénye közepes. Florasca B típusföldbe ültessük. Tőosztással szaporítható.

Virágzata jelentéktelen
Hosszúkás tojásdad, lilásbarna, erősen sarjadzó hagymája a talajszint fölött helyezkedik el. 10—15 cm hosszú. 2—3 cm széles, kihegyezett, ezüstszürke levelei sötétzöld pöttyökkel és rajzolatokkal díszítettek. Levélfonáka bíborszínű. Fürtös virágzata apró, zöldes-fehér szirmú, ibolyalila porzójú virágokból áll.

A kislakások növénye:
A 12—14 C-os üvegezett verandán vagy a 20 °C-os hőmérsékletű szobában egyaránt megél. Kis helyen elfér, s átlagos gondozással jól fejlődik. Elvirágzás után szaporítsuk. Edénye inkább lapos legyen, s mivel a pangó nedvességre érzékeny, terítsünk az edény aljára 1,5 cm vastagon apró, folyami kavicsot. A szokásosnál kissé mérsékeltebben öntözzük. Teleltetéskor hideg helyen — az egyéb pozsgás növényekhez hasonlóan — csak 10—12 naponként kell öntözni.Egzotikus növények a világ minden tájáról. 35 éve kínáljuk a világ minden tájáról gyüjtött növény különlegességeket, melyeket akár otthonában, lakásában, kertjében termeszthet.

https://www.egzotikusnovenyek.hu/hu/tropusi-tajak-egzotikus-viragai/scilla-violacea-diszes-levelu-csillagvirag-1to-egz076-detail
#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág
egzotikus növények, virágok Trópusi tájak egzotikus virágai Scilla violacea (Díszes levelű csillagvirág)

Strelitzia reginae (Pompás papagájvirág)

Dél-Afrikából származik ez az egzotikus megjelenésű különlegesség. A banánszerű

#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág

Különleges Trópusi tájak egzotikus virágai az Egzotikus Növények Stúdiójától: Strelitzia reginae (Pompás papagájvirág)


Dél-Afrikából származik ez az egzotikus megjelenésű különlegesség. A banánszerű hosszúkás, bőrnemű levelek 40-45 cm hosszúak, kétszer olyan hosszú levélnyeleken ülnek, melyek a növény tövéből erednek. A virágzatot egy hosszú levélhüvely tartja. Csúcsán elhajlik, és csónakszerű buroklevelet képez. A narancs és sötétkék szirmú virágok ennek hónaljából nyúlnak ki.

Papagájvirág (Strelitzia nicolai)

A pompás papagáj virágot szívesen hasonlítják a paradicsommadár fejéhez. A narancsszínű lepellevelek, a „korona” és az élénk kék vagy lila színű porzók és meddőporzók egy hegyes „csónakból” emelkednek ki, amely az összenőtt fellevelekből alakult ki. A virágoknak nincs illatuk, de nagyon gazdagok nektárban, ami megtölti a „csónakot”, sőt túl is csordul a széleken. Amikor az apró mézmadarak csőrükkel megközelítik a beporzásra váró virágokat, a portokok szinte szétrobbannak, és kilövik magukból a virágport.

Származási helye Dél-Afrika. A 18. század végén Carl Linné tanítványa, Carl Peter Thunberg svéd botanikus talált rá Dél-Afrikában a fajra. A virágot Meklenburg-Strelitziai Lujza királyné, III. Frigyes Vilmos porosz király felesége tiszteletére nevezték el. Kilenc gyermek édesanyja volt a szépséges Lujza királyné, akit nagyon kedveltek Poroszország akkori fővárosának, Königsbergnek a lakói. De nyilvánvalóan rászolgált a botanikusok szeretetére is.

Magas növésű faj, fásodó szárain fényes, sötétzöld, tojásdad levéllemezekkel, melyek hossza elérheti akár az 1-1,5 m-t is. Fehér vagy halványkék virágai hosszú, barna, csónak alakú murvalevélből bomlanak ki.

Tavasszal ültessük át, amíg a 25-cm-es cserépméretet el nem érte. Utána évente töltsük fel a tövét friss földdel. Szaporítása tavasszal javasolt magról, vagy tőosztással (osszuk szét a gyökeres sarjakat). Tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű földkeveréket használjunk.

A növény igényli a világos helyet, némi közvetlen napfényt. Ha kevés a fény, nem virágzik, de óvjuk a nyár közepi erős napsütéstől. A növekedési időszakban átlagos, a téli pihenési időszak alatt 13 °C körüli hőmérséklet legyen. A növekedési időszakban két öntözés között hagyjuk a föld felszínét kiszáradni. Télen takarékosan öntözzünk. A növekedési időszakban háromhetente használjunk nagy kiliumtartalmú tápoldatot. A papagájvirágok neveléséhez sok türelem kell, mert hatéves koruk előtt nem virágoznak.

Törzses papagájvirág (Strelitzia reginae)
E tetszetős növény, virága egzotikus tarajos daru fejéhez hasonlít. Karcsú, zöld murvalevelei mintegy 20 cm hosszúak, igen hegyesek, és vízszintesen állnak, egy csőr képzetét keltve. Közülük élénk narancssárga és kék szirmú virágok emelkednek ki, ezek alkotják a taréjt.

A virágok - kora tavasszal és nyáron vagy nyár végen - csak az 5-6 éves növényeken jelennek meg. Körülbelül egy hétig virítanak, de minden murvalevélből, folyamatosan nyílva, több virág fejlődik. A hosszúkás, bőrnemű levelek mintegy 40-45 cm hosszúak, kétszer olyan hosszú levélnyeleken ülnek, és közvetlenül a növény tövéről erednek.

Jellemzői: levelei banánszerűek, de fénytelenek és kékes- vagy szürkészöldek. A virágzatot egy hosszú, szárszerű képződmény tartja, amely tulajdonképpen levélhüvely. Csúcsán elhajlik, és csónakszerű buroklevelet képez.

Virág: a virágtakarót 3, legfeljebb 8-12 cm hosszú, szabad, narancsszínű, továbbá 3 sötét ibolyáskék lepellevél alkotja, az utóbbiak közül 2 dárda alakú képződményként körülveszi a bibét és az 5 porzót a harmadik sokkal kisebb. A buroklevél 12-18 cm hosszú, gyakran csaknem derékszögben áll a szárhoz viszonyítva, szürkészöld, a szélén rendszerint vörös. A virágok egymás után nyílnak fel.

A Dél-Afrikában élő papagájvirágot a madarak porozzák be. Fellevelei vízszintesen állnak, míg a narancssárga és sötétkék leplek mereven felfelé állók.

Hűvös tartás esetén ügyeljünk arra, hogy gyökérzete ne száradjon ki teljesen.

Nyár elejétől a szabadba tehetjük, keressünk számára szél védett, meleg fekvésű, napos helyet. Tűző napra ne helyezzük. Bőséges locsolást, permetezést és tápanyag-utánpótlást igényel.

A papagájvirágot jókora edénybe ültessük, talaja legyen tápanyagban gazdag, kissé savanyú kémhatású. Néhány évig nem kell átültetni, de a talaj felső rétegét két átültetés között friss talajjal frissítsük fel.

Ha magról vetjük, az első virágzásra 4-5 évet kell várni. Védjük a huzattól! A cserép aljára tegyünk drén réteget, (Agyaggranulátum, vagy kavics). A pangó vizet kerüljük. Gyökerei nagyon érzékenyek, vigyázzunk az átültetéssel!Egzotikus növények a világ minden tájáról. 35 éve kínáljuk a világ minden tájáról gyüjtött növény különlegességeket, melyeket akár otthonában, lakásában, kertjében termeszthet.

https://www.egzotikusnovenyek.hu/hu/tropusi-tajak-egzotikus-viragai/strelitzia-reginae-pompas-papagajvirag-1to-detail
#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág
egzotikus növények, virágok Trópusi tájak egzotikus virágai Strelitzia reginae (Pompás papagájvirág)

Senecio tropaeolifolius (Rücsköstörzsű senecio)

A Dél-Afrikai Karroo- és Namíb-sivatagból származik ez a nagyon bizarr formájú p

#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág

Különleges Trópusi tájak egzotikus virágai az Egzotikus Növények Stúdiójától: Senecio tropaeolifolius (Rücsköstörzsű senecio)


A Dél-Afrikai Karroo- és Namíb-sivatagból származik ez a nagyon bizarr formájú pozsgás növény. Levelei vastagok, víz tárolására alkalmasak, formára a borostyán leveleire hasonlítanak. Szárának különleges, bütykös kinézetét szabálytalan kidudorodások adják, amelyek a vastag, pozsgás szárat körkörösen borítják, mintha az egész törzs formátlan gömbökből állna össze. Tél elején hozza sárga virágait, amelyeket barna foltok díszítenek. Bonsainak is alkalmas.

Elképesztő különlegességek messzi tájakról. Kínálatunkban rengeteg különleges zöldség magot (paradicsom, paprika, tök, uborka, bab, dinnye), egzotikus kaktuszokat, pozsgásokat, virág költeményeket talál gumók, magok és kifejlett növények formájában.

https://www.egzotikusnovenyek.hu/hu/tropusi-tajak-egzotikus-viragai/senecio-tropaeolifolius-rucskostorzsu-senecio-1eves-egz079-detail
#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág
egzotikus növények, virágok Trópusi tájak egzotikus virágai Senecio tropaeolifolius (Rücsköstörzsű senecio)

Scilla sociatis (Ezüstös levelű csillagvirág)

Dél-Afrikában őshonos. Hozzávetőleg 10 cm hosszú, ezüstös árnyalatú levelén zöld

#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág

Különleges Trópusi tájak egzotikus virágai az Egzotikus Növények Stúdiójától: Scilla sociatis (Ezüstös levelű csillagvirág)


Dél-Afrikában őshonos. Hozzávetőleg 10 cm hosszú, ezüstös árnyalatú levelén zöld pettyek tündökölnek. Ahhoz, hogy díszes mintázata megmaradjon, minél több fényt igényel. Csillag alakú virágfürtje tavasszal nyílik. Hagymás növény.

Hihetetlen növénycsodák a messzi országokból. Több mint negyed évszázados múlttal és tapasztalattal rendelkezünk az egzotikus növények terén.

https://www.egzotikusnovenyek.hu/hu/tropusi-tajak-egzotikus-viragai/scilla-sociatis-ezustos-levelu-csillagvirag-1to-egz075-detail
#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág
egzotikus növények, virágok Trópusi tájak egzotikus virágai Scilla sociatis (Ezüstös levelű csillagvirág)

Stevia Rebaudiana (Édes levél)

Paraguayban őshonos növény. Leveleiben egy édes anyag, az ún. steviosid, fordul

#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág

Különleges Trópusi tájak egzotikus virágai az Egzotikus Növények Stúdiójától: Stevia Rebaudiana (Édes levél)


Paraguayban őshonos növény. Leveleiben egy édes anyag, az ún. steviosid, fordul elő, amelynek édesítő ereje a cukorét 200-300-szorosan felülmúlja, ráadásul fogyasztásuk nem is hízlal, inkább testsúly csökkentő hatása van. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Több tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozza az inzulinszintet. Ezen kívül vérnyomáscsökkentő, candidiózis, elhízás, érelmeszesedés, allergiák, immunrendszeri betegségek, szájüregi betegségek, gyomor és és emésztőrendszeri betegségeken kívül még hasnyálmirigy-segítő hatása is ismert. A Stevia akár 40-50 évig élő, 1 méter magasra növő cserje, melyet dézsás növényként tarthatunk. Nyáron félárnyékban, vagy napon egyaránt szépen fejlődik, télire fagymentes helyre kell tenni. Nyár végén, ősz elején hozza apró, fehér virágait. Édesítő ereje virágzás előtt a legnagyobb. Nyáron rendszeres öntözést igényel. Télen csak akkor öntözzük, ha levelei kissé kókadni kezdenek.

Sztívia (Stevia rebaudiana)

A sztíviát egzotikus növénynek gondolhatnánk, szerencsére nem kell Dél-Amerikában élnünk ahhoz, hogy mi is sikeres „stevia termesztők“ lehessünk. Ázsiában a stevia igen hamar az egyik legfontosabb cukorpótló növénnyé vált.

A sztívia több éves évelő növény, bár klímánkon a túlságosan nagy téli fagyok miatt, mint dézsás növény termeszthető. A fagyok előtt mindenképpen vigyük be meleg helyre. Félárnyékon és napon egyaránt szépen és jól fejlődik. Egyes helyeken egyéves növényként termesztik, és ez esetben kiültetve ősz végére a növény akár az 1 m-es nagyságot is elérheti, ilyenkor általában nagyobb méretű levelek szüretelhetőek, amik mérete elérheti a 2-3 cm-es nagyságot is. Nyáron rendszeres öntözést kíván, de a pangó víz kialakulását kerülni kell. Télen csak akkor öntözzük, ha a levelek elkezdenek egy kicsit „kókadni" Ügyeljünk a rendszeres tápanyag utánpótlásra.

Háromhetente arathatunk. Ne csak a leveleket távolítsuk el, hanem az egész hajtást de főképpen a hajtáscsúcsokat vágjuk le.

Dél-Amerikában közvetlenül a tőről szedik a levelet és így ízesítik teájukat. Tegyünk mi is így és egy-két szárított, vagy friss levél hozzáadásával teánk még ízletesebbé varázsolható. A leveleket természetesen össze is apríthatjuk, ez esetben 1/4 teáskanálnyi őrlemény hozzáadásával megédesíthetjük mindennapjainkat.

Ha csodák nem is, de csodanövények léteznek. Ilyen például a sztívia névre keresztelt növény is, amelynek hajtásai édesebbek a méznél, ráadásul fogyasztásuk nem is hizlal.

A sztívia a fészkesek családjába tartozó, szubtrópusi, és elő növény. Közel fél méter magas, bokros növekedésű. Lándzsás hegyű, fűrészes szélű levelei, illetve apró, fehér virágai ránézésre nem is olyan különlegesek. Ami egyedi benne, hogy leveles hajtásai édesek. Sőt! A szárított leveleiből készített őrlemény tízszer olyan édes, mint a kristálycukor. Ha pedig kivonjuk leveleiből az édességért felelős molekulákat, 300-szor édesebb anyagot kapunk, mint az azonos tömegű cukorból. Ráadásul fogyasztása nem hizlal, mivel a benne lévő - az édes ízt adó - glükozidok energiatartalma alacsony. Valószínű ezzel a tulajdonságával vívta ki a növény a mesterséges édesítőszerek gyártóinak ellenszenvét.

Nyugat-Európában az utóbbi években cserepes növényként árusítják. Szereti a jó vízáteresztésű, középkötött talajt és a világos helyet Nem különösebben igényes, hamar eléri a fél méteres magasságot. Apró fehér virágait nyáron hozza, cukortartalma a virágzást megelőzően a legmagasabb.

Használata egyszerű: egy levélkéjét kell a hideg vagy meleg italhoz keverni, vagy főzés közben az edénybe dobni, s mivel a cukormolekula „hőálló”, a főzés hatására sem csökken édessége.

A növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozza az inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segítő hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.).

Gyógyhatásai: szabályozza a vércukorszintet, segíti a máj és lép működését is. Segít a magas vérnyomás csökkentésében. Meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is. Segít megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, ekcema, seborrhoea ellen is. Bőrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják. Teaként fogyasztva a sztívia hatékonyan javítja az emésztést, és hasfájás esetén is segítséget nyújthat.Lenyűgöző szépségek a világból. 35 éve kínáljuk a világ minden tájáról gyüjtött növény különlegességeket, melyeket akár otthonában, lakásában, kertjében termeszthet.

https://www.egzotikusnovenyek.hu/hu/tropusi-tajak-egzotikus-viragai/stevia-rebaudiana-edes-level-1to-egz081-detail
#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág
egzotikus növények, virágok Trópusi tájak egzotikus virágai Stevia Rebaudiana (Édes levél)

Selenicereus grandiflorus (Éjkirálynő kaktusz)

A közép-amerikai Jamaica, Kuba, Haiti és Mexikó az őshazája. Szárai kb. 2 cm vas

#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág

Különleges Trópusi tájak egzotikus virágai az Egzotikus Növények Stúdiójától: Selenicereus grandiflorus (Éjkirálynő kaktusz)


A közép-amerikai Jamaica, Kuba, Haiti és Mexikó az őshazája. Szárai kb. 2 cm vastagok, kanyargósan nőnek. Számtalan kapaszkodó léggyökeret fejleszt, tövisei rövidek, erősek. Nyáron, akár többször is megjelennek gyapjas rügyeiből 30 cm szélességet elérő virágai, melyek kívül vörösesbarnák, belül hófehér szinűek. Erősen édeskés, vanília illatát érzékelve különleges eseményt élhetünk át. Szilvaszerű termése is tövises.

Család: kaktuszfélék, Cactoceae

Általános ismeretek: a nemzetség mintegy 23 fajának hazája: Jamaica. Kuba. Haiti, Mexikó.
A S. grandiflorus kúszónövény. szárai 2 cm vastagok, kanyargósán nőnek. Számtalun kapaszkodó léggyökeret fejleszt, tövisei erősek, rövidek. Hazájában epifiton. Szobai rácsot vagy karót igényel. Nyárutón jelennek meg az akár 30 cm szélességet elérő virágai, melyek kívül barnás, belül fehér színűek, s vanília illatúak. Areolált fehér szövet burkolja.

Tenyészhely: félárnyékos, párás. Nyáron 25 C körüli, télen alacsonyabb, de legalább 16 C hőmérsékletet igényel.

Öntözés: tavasztól az elvirágzásig tartsuk jó nedvesen, gyakran permetezzük, de télen mérsékelten öntözzük.

Tápanyag: tavasztól nyárutóig hetenként, magas káliumtartalmú tápoldattal öntözzük.

Átültetés: tavasszal, ha kinőtte az edényt, de ne túl gyakran. Használjunk kaktusz-ültetőközeget.

Növényvédelem: problémamentes.

Szaporítás: dugványozással. A dugványokat tavasszal homokba tűzdelve fólia alatt, 25 C- on gyökereztessük. Speciális tudnivalók: a kaktuszgyűjtők körében ez az egyik legismertebb faj. Különleges vonzereje hatalmas, pompás virága, mely csak néhány óráig nyílik, és éjjel nyitja szirmait.

Virágzást idő: nyár-ősz

Az éjkirálynőkaktusz a trópusi országokban sokfelé megtalálható, rendszerint kertekben él. pl. a Galapagos szigeteken. Mutatós virága miatt sokfele tartják, nálunk fagymentes teleltetést kíván A virágok akár 30 cm hosszúak is lehetnek. Éjféltájban kezdenek pompázni, de néhány óra múlva már el is nyílnak. Ez alatt a rövid idő alatt kell, hogy a virág beporzása - amelyet eredeti élőhelyén denevérek végeznek - megtörténjen. Ezt a nagytermetű növényt a téli hónapokban hűvös (legalább 10 °C) környezetben kell tartani, és kifejezetten ritkán szabad csak locsolni. Tavasszal és nyáron - más kaktuszokkal összehasonlítva - bőségesen kell locsolni és tápoldatozni. A déli nap forróságától óvjuk. A virágok csak az idős hajtáson nőnek és csak éjjel nyílnak.Hihetetlen növénycsodák a messzi országokból. Legyen a kertje minden szomszédjánál is zöldebb! Ültessen kertjébe, lakásába egzotikus növény csodákat!

https://www.egzotikusnovenyek.hu/hu/tropusi-tajak-egzotikus-viragai/selenicereus-grandiflorus-ejkiralyno-kaktusz-1to-egz077-detail
#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág
egzotikus növények, virágok Trópusi tájak egzotikus virágai Selenicereus grandiflorus (Éjkirálynő kaktusz)

Scilla natalensis (Fokföldi csillagvirág)

Fokföldről származik ez a hagymás virág. Lándzsás, félig felálló tőlevelei a vir

#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág

Különleges Trópusi tájak egzotikus virágai az Egzotikus Növények Stúdiójától: Scilla natalensis (Fokföldi csillagvirág)


Fokföldről származik ez a hagymás virág. Lándzsás, félig felálló tőlevelei a virágzás után megnyúlnak. Nyáron tőkocsányain hozza, hosszú fürtben, akár 100 db virágát.

Varázslatos növények távoli tájakról. Látta már egzotikus növény csodáinkat? Lenyűgöző növények, virágok, termések a világ minden tájáról.

https://www.egzotikusnovenyek.hu/hu/tropusi-tajak-egzotikus-viragai/scilla-natalensis-fokfoldi-csillagvirag-1to-egz074-detail
#egzotikus #növény #különleges #zöldség #paradicsom #paprika #mag #trópusi #virág
egzotikus növények, virágok Trópusi tájak egzotikus virágai Scilla natalensis (Fokföldi csillagvirág)
Webáruházunk használatához oldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelem