A lombhullató kapri (Capparis decidua) bimbóit cserépben nevelt növényekről szedik, a Capparis zeylandica és a Capparis icosandra magvaiból és terméseiből curryt készítenek. Egy mediterrán cserje virágbimbója, amely ecetes-sós páclében tartósítva fűszer, általában kis üvegfiolában lehet kapni. Sültekhez, salátákhoz, mártásokhoz ajánlott. Óvatosan bánjunk vele, erős aromájú.
Rózsaszínes virágjai reggel nyílnak és délre elhervadnak, ezért kora reggel szedik ki nem nyílott bimbóit május végétől október elejéig. Keserű glikozid tartalma miatt frissen nem fogyasztható, sós vízbe kell áztatni egy hétig, majd sóval, ecettel tartósítani. A sóban eltett kapribogyót ki kell áztatni használat előtt 15-20 percig.
A legzsengébb, legkisebb bimbók a legértékesebbek. Gyengülo minoségi sorrendben osztályozása a következo: non-pareilles 0/7 mm, surfines 7/8 mm, capucines 8/9 mm, capotes 9/11 mm, fines 11/13 mm, grusas 14/+14 mm.
Érett terméseit (cornichon de câpres) is tartósítják savanyúságnak, ezek az utolsó képen láthatók a virágbimbók mögött.
Egység a dobozban: 5 db
Vélemények
Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.