Üdvözöljük megújult webáruházunkban! Belépés / RegisztrációKosár : 0 Ft

0
Még nem tettél semmit a kosárba
Termék frissítés

NövényeinkKopácsi Péter, az oldal üzemeltetője hirtelen megbetegedése miatt a rendelések felvétele, teljesítése, és a beérkező levelek, hívások kezelése határozatlan ideig szünetel!
A még nem teljesített, előre elutalt rendelések kapcsán az egzotikusnovenyek@gmail.com e-mail címen tudnak tájékozódni! 
A kellemetlenségekért elnézésüket kérjük!

Vásárlási szerződés

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Vásárlási Szerződésünket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve!

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

(Az Egzotikus Növények Stúdiója webáruházban (egzotikusnovenyek.hu) elektronikus úton megrendelést leadó vásárlók részére)

 

1. Általános rendelkezések

Az Egzotikus Növények Stúdiója webáruházban – továbbiakban: Webáruház – Kopácsi Péter, őstermelő (9791 Torony, Jókai Mór u. 12., adószám: 8301494611, ) – továbbiakban: Üzemeltető – interneten elérhető termékkatalógusa, amely Kopácsi Péter által termesztett, és forgalmazott növényeket, növényi magvakat kínálja eladásra, kiskereskedelmi értékesítésben. A Webáruházon keresztül történt elektronikus rendelésleadással a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint vásárlási szerződés jön létre az Üzemeltető és a rendelést leadó ügyfél – továbbiakban: Megrendelő – között. A vásárlási szerződést a Megrendelő a rendelés leadásának véglegesítésekor fogadja e, és azt az Üzemeltető írásban megkötött szerződésnek tekinti.

 

2. Szerződő felek azonosítása

A vásárlási szerződés a Kopácsi Péter (9791 Torony, Jókai Mór utca 12., adószám: 8301494611, őstermelői igazolvány száma: 1162081, kibocsátó: FVM Vas megyei Földművelésügyi Hivatal, Falugazdász Szombathely), mint eladó, és a Megrendelő, mint vevő között jön létre. Az eladó csak a https://egzotikusnovenyek.hu oldalon, a Webáruház logójával és adataival jól felismerhetően azonosított internetes katalóguson keresztül leadott rendelésekért felel.

A Megrendelő a regisztrációs adatlap kitöltésével adja meg vásárlási adatait, amelyeket minden egyes rendelés leadásánál lehetősége van módosítani, és az Üzemeltető ezeknek megfelelően teljesíti a megrendelést és állítja ki a számlát. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a Megrendelőt terheli. Az Üzemeltető a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, továbbá kétség esetén a Megrendelő valódiságát jogosult ellenőrizni.

 

3. Termékek

A Webáruház az Üzemeltető által termesztett növényeket, növényi magvakat kínálja megvásárlásra. A termékeket a következő kategóriákba kerültek besorolásra:

* Babok
* Borsók
* Dinnyék
* Ehető termést hozó növények
* Gumósok, hagymások, gyöktörzsesek
* Kaktuszok
* Kukorica
* Különleges növénymagok
* Paprikák
* Paradicsomok
* Pozsgások
* Sóska
* Spenót
* Télálló növények
* Tökfélék
* Trópusi tájak egzotikus virágai
* Uborkák
* Vizinövények

Áruházunkban közel 500 növény található. Egy növény több kategóriában, ill. többféle formában, korban is szerepelhet (pl: mag, gumó, adag, tő, több éves). Az adag megjelölést apróbb magvaknál használjuk, 50-100 magot jelent. A tő jellemzően 1 éves növényt, mely általában 10-20 cm. A futónövények ettől nagyobbak is lehetnek.

Amennyiben egy fajtából idősebb példányt szeretne vásárolni, annak lehetőségéről telefonos egyeztetés alapján tudunk tájékoztatást adni.

Sok magnak még nincs magyar neve, így az eredeti angol vagy német nevet szerepeltetjük, s mellette a szabad fordítású magyar megfelelőjét.

Választékunk évente frissül, kisebb mértékben. Előfordulhat, hogy egyes növényekből elfogy a készletünk, ám ekkor azt levesszük katalógusunkból.

A növényekhez társított képek minden esetben illusztrációként szerepelnek és nem az értékesítésre szánt növények valós állapotát tükrözi. Kizárólag azt a célt szolgálja, hogy bemutasson egy későbbi, várható állapotot.

4. Árak

A Webáruházban, a terméklistában és a termékek adatlapján feltüntetett ár, az adott termék végső bruttó fogyasztói ára, amelynek érvényessége kizárólag az adott megjelenés időpontjára vonatkozik. Amennyiben a Megrendelő megrendelést ad le egy termékre, úgy az eladó kötelezi magát, hogy a kiválasztott terméket a megrendeléskor érvényes végső fogyasztói áron postázza a Megrendelőnek. Ezt az árat a megrendelésre küldött visszaigazolás tartalmazza.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes kondíciók vonatkoznak.

A megrendelt növényeket kizárólag postai úton tudjuk eljuttatni Önhöz, a Magyar Posta Zrt. (MPL) által, melynek költsége a megrendelőre hárul.

A csomagot kérheti házhoz szállítva, postai átvétellel, ill. posta pontra. A postán maradó, ill. posta pontos átvétel esetén a rendelés leadásakor megadott telefonszámra küldött sms-ben, vagy megadott e-mail címre küldött levélben értesíti a vásárlót a Posta a csomag státuszáról. Ezért fontos a pontos adatszolgáltatást!

postán maradó csomag nem azonos a sikertelen kézbesítés után, a Posta hivatalban történő átvétellel! A postán maradó csomag esetén meg kell jelölni az átvétel helyeként szolgáló hivatalt, nem elegendő a megrendelő címe mellett feltüntetni a postán maradó igényt!

 

POSTAKÖLTSÉG

Az aktuális postázási költségeket ITT tekintheti meg: https://www.egzotikusnovenyek.hu/hu/info/informaciok/postazasi-dijak

 

MAGVAK: A megrendelt magvakat januártól decemberig folyamatosan tudjuk postázni, és a rendelés leadását követő 2-4 héten belül várhatóan meg is érkeznek.

NÖVÉNYEK (kifejlett tövek): Kifejlett növények esetében a kellően erős fejlettségi szint elérése, ill. az esetleges fagykárok elkerülése végett, csak júniustól októberig tartó időszakban vállaljuk a postázást (enyhe idő esetén akár még decemberben is), és a rendelés leadását követő 2-4 héten belül várhatóan meg is érkeznek. Ezen időszakon kívül az esetleges fagykárok elkerülése végett nem postázunk, de megrendeléseket felveszünk rájuk. Megrendeléskor, a növény védelme érdekében, kérjük gondoljon az esetleges nyári szabadságra, hogy a lehető legrövidebb időt töltse a növény dobozva zárva!

Míg egy növény nem erősödik meg kellően a postázáshoz, addig nem küldjük, így egyes növények esetében előfordulhat, hogy csak a nyár végén tudjuk postára adni.

Amennyiben novembertől májusig tartó időszakban együttesen rendel magot és kifejlett növényt, úgy a magot - a mielőbbi ültetés végett - egyből küldjük, de a növényeket csak akkor, ha azok már kellően fejlettek, és az időjárás is megfelelő. Ez kétszeri postázást is jelenthet. Kérjük, jelezze, ha a magokat később, a növényekkel együtt szeretné megkapni!

Egyedi postázási időpont igényét kérjük, a rendelésleadáskor rendelkezésre álló megjegyzés mezőbe írják! (pl. ha a fizetés, vagy a nyugdíj átvételéhez, vagy nyári szabadsághoz szeretnék igazítani)

 

5. A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 18 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

 

6. Az Üzemeltető felelősségvállalása

A Webáruház működésével, és a kiszállítással kapcsolatos tudnivalók a Webáruház „info / információk” menüpontja alatt olvashatók. Az Üzemeltető vállalja, hogy a fent jelzett dokumentumban leírtakat magára nézve kötelezőnek tekinti és azok teljesüléséért mindent elkövet.

 

7. A megrendelő felelősségvállalása

Megrendelő tudomásul veszi, hogy a megrendelés leadása részéről ajánlatnak minősül, melyhez kötve van. Megrendelő rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik.

Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa választott szállítási és fizetési módoknak megfelelően. Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő hibájából meghiúsul, az ebből eredő többletköltségeket a megrendelő megtéríti az Üzemeltető számára.

 

8. A szerződés hatálya

Jelen szerződés a megrendelés jóváhagyásával lép hatályba, és a megrendelés teljesülésével zárul le. Folyamatos rendelés esetén a szerződés mindaddig hatályban marad, amíg felek összes egymással szembeni követelése nem teljesül.

A Webáruház rendszere minden érvényes rendelésnek automatikusan rendelésazonosító-számot (rendelésszámot) ad, melyet a Megrendelő által megadott címre küldött rendelésigazoló e-mailben közöl. Csak a rendelésazonosítóval rendelkező megrendelés érvényes!

A megrendelést a Webáruház a megrendelés leadását követően haladéktalanul, de legfeljebb 48 órán belül visszaigazolja. A Vásárlási Szerződés a visszaigazolással jön létre. Amennyiben a megrendelést 48 órán belül nem igazoljuk vissza, úgy a megrendelő az ajánlati kötöttsége alól mentesül.

A Megrendelő jogosult a megrendelés leadását követő napon, de legfeljebb a megrendelt termékeket tartalmazó küldemény feladása előtt a szerződéstől díjmentesen elállni. Az elállást írásban, a rendelésazonosító-szám megjelölésével kell az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy a 06-94/352-552-es faxszámra eljuttatni. Az elállás akkor érvényes, ha azt az Üzemeltető visszajelezte.

A Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet számú kormányrendelet (LINK) alapján a Megrendelő a megrendelt termékek átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, kivéve, ha a megrendelt és kiszállított áru természete a visszaszolgáltatást nem teszi lehetővé, vagy ha az romlandó.

Ebben az esetben az Üzemeltető köteles a sérülésmentesen, hiánytalanul, eredeti állapotában visszaszolgáltatott termék(ek) ellenértékét a visszaszolgáltatást követő legkésőbb 14 napon belül visszatéríteni. Az elállási jog gyakorlása során a megrendelőt kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli.

Az Üzemeltető követelheti a Megrendelőtől a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárainak megtérítését.

A Megrendelő elállási szándékát írásban jelezheti  az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy a 06-94/352-552-es faxszámra eljuttatva. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. 

Az Üzemeltető fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor.

 

9. Panaszkezelés rendje

A Webáruház célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben a Megrendelőnek mégis valamilyen panasza van a vásárlási szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy postai levél útján is közölheti. Áruházunk panaszát legkésőbb annak beérkezésétől számított 30 napon belül kivizsgálja, és a panasz közlésével azonos módon tájékoztatja Önt a vizsgálat eredményéről, valamint arról, hogy annak elutasítása esetén milyen jogorvoslati lehetőségek állnak a megrendelő rendelkezésére.

A jelen szerződésben és a kapcsolódó dokumentumokban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre és a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok az irányadók.


10. A szerződés nyelve, az alkalmazandó jog

A szerződés magyar nyelven jön létre és rá a magyar jog az irányadó.

 

ELÉRHETŐSÉGEK

Az Egzotikus Növények Stúdiója webáruház (https://egzotikusnovenyek.hu) üzemeltetője Kopácsi Péter, őstermelő.

Székhely: 9791 Torony, Jókai Mór utca 12.
Adószám: 79750651-1-38
Bankszámlaszám: 72100213-10002395-00000000 Kopácsi Péter (Nyugat Takarék Szövetkezet)
Az őstermelői igazolvány száma: 1162081 (kibocsátó: FVM Vas megyei Földművelésügyi Hivatal, Falugazdász Szombathely)
Ügyfélszolgálat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefonszám: 06-94/352-552
Fax: 06-94/352-552

 

Megrendelő kijelenti, hogy a dokumentumok tartalmát ismeri és tudomásul veszi.

Webáruházunk használatához oldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelem